24.09.2008

Norges råeste? Riff hyller Årabrot


Årabrot er norges svar på Dead Moon, Melvins, Mudhoney, Fantomas, Butthole Surfers og Jesus Lizard. Årabrot er det ufordragelige avkommet til Mike Patton, den skitne snørrungen til Darkthrone og den småkriminelle fettern til Jazkamer. Bandet som best klarer å mane frem så vel vill eufori som hodepine i den norske befolkningen.

Med en punkete fremtoning ispedd en solid dose beksvart metal og dunkle stemninger fra horestrøkene i Leipzig, er Årabrot kanskje det mest vitale og spennende norske metalbandet på årevis. Greit nok, Darkthrone holder fremdeles fanen høyt hevet over hodet, men snakker man primitiv neandertaler-punk med svette armhuler og ståkuk, lander man på denne trioen fra det forblåste vestland.

Årabrot har gitt ut to virkelige solide album, Proposing a Pact With Jesus (2005) og Rep.Rep (2006), samt et utall 7" og 12" på vinyl. Et nytt album er ventet på nyåret og klarer trioen å levere tilnærmet lik det som har kommet til nå er det verdt å glede seg. Det latterlige er allikevel at disse unge rock n rollerne langt fra får den oppmerksomheten, eller oppnår det platesalget de fortjener. Vel, vel, platesalg og spaltemeter har aldri vært et måleinstrument for kvalitet. For det er virkelig kvalitet disse gutta bedriver. Klart man kan tulle og spøke med eksplisitt og fordrukken kukk-og-balle-humor, og man kan flagge at man er aldri så mye DIY. Poenget er at "at the end of the day", er likevel Årabrot norges feteste band, og det må da for pokker kreve litt jobb?!

Ingen kommentarer: