03.09.2008

"Nye" Quart


Quartfestivalen i Kristiansand gikk, som sikkert alle har fått med seg, konkurs i sommer. Etter massiv konkurranse fra nyetablerte Hove og resten av festivalnorge, klarte ikke Quart lenger å holde stand som en av de virkelige grunnsteinfestivalene her til lands lenger. Selv har jeg mange flotte minner fra Quart og festivalen har vært garantist for gode sommeropplevelser i mange år, men i sommer var det altså kroken på døra.

Rotete økonomi, og, etter min mening, elendig booking, må nok ta sin del av skylda for at festen ble avlyst i Kritiansand, men faktum er nok at bookingboss Guffens avgang, etableringen av Hove, og alt for mange andre gode festivalprogrammer i år, førte Quart'n inn i det uungåelige..

Nå lanserer festivalen et nytt forsøk. Nytt design, en fresh start. Så til kjernen av problemet: man kan relansere seg selv, pakke inn samme greia i aldri så mye fint sølvpapir man vil, skåle i dyr champagne og forsøke å imponere med nye og kule konsepter, men har man ikke de rette artistene, eller en interessant musikalsk profil, er man lost. Hovefestivalen og Øyafestivalen er eksempler til etterfølgelse. Her har man klart å skape en interessant musikalsk profil med tydelig vekt på nye, spennende og fremadstormende navn, krydret med en og annen klassiker, eller en fristende gjenforening av gamle gode "undergrunnsband". Hove går knallhardt inn for indierocken, mens Øya har en skikkelig allsidig profil som hovedsaklig sirkler seg inn mot det virkelige musikkinteresserte publikummet.

Hvis Quart skal overleve trengs det en tydelig musikalsk profil. Det er grenser for hvor mange ganger man kan booke Thomas Dybdahl, Turboneger og Big Bang som headlinere - band som man kan se rundt om kring på klubber i landet hele året rundt. En festivalopplevelse skal være litt spektakulær - noe nytt og man skal ha valuta for penga. Jeg betaler ikke 600 kr for å se Big Bang enda en gang.. Sorry Øystein!

Ingen kommentarer: